Studieaanbod in de 2de graad

Vanaf september 2021 worden de studierichtingen van de 2de graad ondergebracht in drie finaliteiten:
- De doorstroomfinaliteit die je klaarstoomt voor hoger studies in zowel masteropleidingen, academische als professionele bacheloropleidingen.
- De dubbele finaliteit bereidt je voor op hoger onderwijs in een professionele bacheloropleiding of voor de arbeidsmarkt. Je krijgt een vrij specifieke vorming binnen het domein van jouw keuze. 

- De arbeidsmarktfinaliteit geeft je een doorgedreven voorbereiding op specifieke beroepen. Je kan na jouw opleiding meteen aan de slag.

Ga je in september 2021 naar het 4de jaar en wil je de info en lessentabellen bekijken? Download dan hieronder de brochure met het huidige aanbod voor het 4de, 5de en 6de jaar. Onze webpagina is immers reeds aangepast aan de onderwijsvernieuwing.

Zoek je het studieaanbod van de 3de graad? Klik hier. (Let op: de onderwijshervorming bereikt de derde graad pas in 2023. Hierdoor kan je de logische doorstroomrichtingen die worden aangegeven op dit moment nog niet altijd terugvinden op onze website.)

Doorstroomfinaliteit

Dubbele finaliteit

Arbeidsfinaliteit

Arbeidsfinaliteit - Leren en werken,  leren en sporten (CLW)

LEREN EN WERKEN
LEREN EN SPORTEN

Bekijk ook ons aanbod binnen het CLW voor opleidingen binnen diverse sectoren zoals distributie, kapper, onderhoud, voeding, metaal, bouw en sport.