Studieaanbod in het 1ste jaar

Dus je gaat naar het eerste middelbaar en je wil het studieaanbod van onze school graag wat beter leren kennen? Dan ben je op de juiste plek aanbeland! Hier vind je alle informatie over de verschillende keuzemogelijkheden die je hebt in het eerste jaar.

Mix of Max?

Ga je naar 1A en weet je al goed waar je belangstelling naar uitgaat? Dan is MAX iets voor jou! Je kiest voor één optie waarin jij je het hele schooljaar gaat verdiepen. Een optie bestaat uit twee vaste pakketten op maat van je interesses. 

Ga je naar 1A en wil je nog verder ontdekken waar je talenten liggen? Kies dan voor MIX! Je combineert twee pakketten naar keuze gedurende één schooljaar en krijgt zo de kans om je verder te oriënteren.

Ga je naar 1B, dan volg je het traject van MAX. Je maakt kennis met zoveel mogelijk domeinen binnen het vak techniek: elektriciteit, bouw, hout, metaal en kunststof.

1A  - Theoretisch denken

Hier krijg je een brede algemene basisvorming van 27 lesuren per week met extra diepgang voor de hoofdvakken, aangevuld met 1 flex-uur waar je je eigen leerproces bijstuurt. De basisvorming wordt aangevuld met een keuzegedeelte van 4 lesuren (MIX of MAX). Hierin ga je gedurende het schooljaar via vakgebonden en vakoverschrijdende projecten je interesses verdiepen of verkennen. De keuze voor een bepaalde optie in het eerste jaar is niet beslissend voor de keuze van een basisoptie in het tweede jaar (uitgezonderd Latijn).

MAX - theoretisch denken (Je kiest voor één vast pakket op maat van je talent)

MIX - Theoretisch denken (Je kiest zelf 2 opties om te combineren)

Kunst & creatie (NIEUW vanaf 1 september 2024)

Houd je van tekenen, schilderen, knutselen, boetseren en fotograferen? Ben je graag creatief bezig en kijk je ernaar uit om vorm te geven aan je ideeën? Dan is kunst en creatie iets voor jou!

Economie en organisatie (NIEUW vanaf 1 september 2024)

Je wil graag weten hoe het eraan toe gaat in een bedrijf. Je bent nieuwsgierig naar hoe de economie in elkaar zit en hoe winst gemaakt wordt. Je hebt zin om dit ook zelf te ontdekken en in de praktijk te brengen.

STEM-projecten

(natuurwetenschappen-wiskunde-techniek-informatica)

Je hebt een sterke interesse voor techniek en wetenschappen? Hier leer je om binnen onze toffe projecten technische en/of wetenschappelijke problemen te onderzoeken en op te lossen.

Taalbeleving

(Frans-Engels)

Heb je een groot taalgevoel? Ben je geboeid door vreemde talen? Kies dan voor taalbeleving om je extra te verdiepen in de vakken Engels en Frans.

Wetenschappen

(wiskunde-natuurwetenschappen)

Ben je nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit? Kies dan voor wetenschappen. Hier leer je wetenschappelijke onderzoeksmethodes toepas- sen en wiskundige verbanden leggen. 

Sportbeleving

(lichamelijke opvoeding)

Een goed ontwikkelde geest in een gezond en sportief lichaam zijn belangrijk voor jou? Kies voor sportbeleving als je aan je sportieve kwaliteiten wil werken.

Nieuwsgierig naar de vakken die je zal krijgen? Bekijk de lessentabel van 1A. Leerlingen van theoretisch denken en praktisch denken krijgen dezelfde basisvorming.

1A  - Praktisch denken

Hier krijg je een brede algemene basisvorming van 27 lesuren per week, aangevuld met 1 flex-uur waar je je eigen leerproces bijstuurt. De basisvorming wordt aangevuld met een keuzegedeelte van 4 lesuren (MIX of MAX). Hierin ga je gedurende het schooljaar via vakgebonden en vakoverschrijdende projecten je interesses verdiepen of verkennen. Je doet dat zowel op een theoretische als op een praktische manier. De keuze voor een bepaalde optie in het eerste jaar is niet beslissend voor de keuze van een basisoptie in het tweede jaar.

MAX - Praktisch denken (Je kiest voor één vast pakket op maat van je talent)

MIX - Praktisch denken (Je kiest zelf 2 opties om te combineren)

Kunst & creatie (NIEUW vanaf 1 september 2024)

Houd je van tekenen, schilderen, knutselen, boetseren en fotograferen? Ben je graag creatief bezig en kijk je ernaar uit om vorm te geven aan je ideeën? Dan is kunst en creatie iets voor jou!

Maatschappij & voeding (NIEUW vanaf 1 september 2024)

Je leert over voeding en steekt je handen uit de mouwen in de keuken. Ook bekijk je belangrijke maatschappelijke thema's: gebruik van sociale media, duurzaamheid, invloed van trends, communicatie, ... 

STEM-toepassingen

(techniek-informatica)

Dit pakket is perfect voor jou als je via leuke projecten nieuwe gereedschappen, machines en materialen wil ontdekken en leren gebruiken. Je komt in contact met de domeinen elektriciteit, mechanica, hout, bouw en kunststof.

 

Gezondheidswetenschappen

(techniek-natuurwetenschappen)

Een gezonde geest en een gezond lichaam zijn belangrijk voor jou? Hier leer je een persoonlijke en gezonde levensstijl ontwikkelen vanuit een mens- en natuurwetenschappelijke benadering.

Sportbeleving

(lichamelijke opvoeding)

Een goed ontwikkelde geest in een gezond en sportief lichaam zijn belangrijk voor jou? Kies voor sportbeleving als je aan je sportieve kwaliteiten wil werken.

Nieuwsgierig naar de vakken die je zal krijgen? Bekijk de lessentabel van 1A. Leerlingen van theoretisch denken en praktisch denken krijgen dezelfde basisvorming.

1B - Praktisch doen

Hier krijg je een brede algemene basisvorming van 28 lesuren per week, aangevuld met 1 flex-uur waarin extra aandacht wordt besteed aan Nederlands, wiskunde en leren leren. De basisvorming wordt aangevuld met een MAX-traject. Hierin ga je gedurende het schooljaar via vakgebonden en vakoverschrijdende projecten verdiepen op de basisvorming. Dit doe je op een praktische manier. Leerlingen krijgen 3u techniek. De keuze voor een bepaalde optie in het eerste jaar is niet beslissend voor de keuze van een basisoptie in het tweede jaar.

MAX - Praktisch doen