Keukenmedewerker / Medewerker fastfood / Grootkeuken & Catering / Restaurant & keuken / Kok

2de graad (Duaal Leren), 3de graad (Duaal Leren), Specialisatiejaar (Duaal Leren) ( Duaal Leren)

Keukenmedewerker Duaal (2de graad)

In de opleiding keukenmedewerker duaal leer je:

  • helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken;
  • ingrediënten verwerken tot basisbereidingen;
  • door het toepassen van basis kooktechnieken;
  • verwerkte producten opslaan en
  • de keuken schoonmaken

Bedoeling is: een kwaliteitsvolle maaltijd afleveren aan de gast.

Medewerker fastfood Duaal (2de graad)

In de opleiding medewerker fastfood leer je:

  • eenvoudige koude en warme fastfoodgerechten bereiden of samenstellen
  • deze gerechten verkopen
  • de bediening van klanten
  • de bezorging van de gerechten

Bedoeling is: een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.

Grootkeuken en Catering Duaal (3de graad)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
  • op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten 
  • voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
  • grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier

Restaurant en keuken (3de graad)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
  • de noodzakelijke voorbereidingen doen
  • koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche 
  • de gerechten afwerken
  • de kwaliteit controleren
  • de gasten ontvangen
  • gerechten en dranken voorstellen
  • bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
  • dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
  • afrekenen

Je vervult je traject binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.

Kok Duaal (specialisatiejaar)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

IETS VOOR JOU?

  • Je hebt de smaak te pakken van gezonde en lekkere maaltijden.
  • Je wordt aangetrokken tot de dynamiek in de keuken en/of bediening in de zaal.
  • Je droomt van een eigen zaak in de horecasector.
  • Je kan zelfstandig en in een team werken.
  • Je leert koude en warme bereidingen efficiënt en hygiënisch voorbereiden.
  • Je leert ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden.
  • Je leert klantvriendelijk werken.

Voor meer informatie over de inhoud en de lessentabel: neem contact op met de school.

ONZE TROEVEN

  • Een goed uitgeruste infrastructuur
  • Een combinatie van algemene vorming en beroepsgerichte vorming op school
  • Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
  • Een leertraject op maat
  • Leren op de werkvloer

JE TOEKOMST

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. 

  • Bereider van visproducten
  • Chef kok (knelpuntberoep)
  • Chef kok grootkeuken (knelpuntberoep)
  • Hulpkok (knelpuntberoep)
  • Keukenmedewerker
  • Maître d'hôtel (knelpuntberoep)
  • Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
  • Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
  • Uitbater café - brasserie
  • Verantwoordelijke grootkeuken