Keukenmedewerker / Medewerker fastfood / Grootkeuken & Catering / Restaurant & keuken / Kok
2de graad (Duaal Leren), 3de graad (Duaal Leren), Specialisatiejaar (Duaal Leren) ( Duaal Leren)Keukenmedewerker Duaal (2de graad)
In de opleiding keukenmedewerker duaal leer je:
- helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken;
- ingrediënten verwerken tot basisbereidingen;
- door het toepassen van basis kooktechnieken;
- verwerkte producten opslaan en
- de keuken schoonmaken
Bedoeling is: een kwaliteitsvolle maaltijd afleveren aan de gast.
Medewerker fastfood Duaal (2de graad)
In de opleiding medewerker fastfood leer je:
- eenvoudige koude en warme fastfoodgerechten bereiden of samenstellen
- deze gerechten verkopen
- de bediening van klanten
- de bezorging van de gerechten
Bedoeling is: een snelle, correcte en kwaliteitsvolle service te bieden aan de gast.
Grootkeuken en Catering Duaal (3de graad)
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
- op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten
- voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
- grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier
Restaurant en keuken (3de graad)
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
- de noodzakelijke voorbereidingen doen
- koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
- de gerechten afwerken
- de kwaliteit controleren
- de gasten ontvangen
- gerechten en dranken voorstellen
- bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
- dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
- afrekenen
Je vervult je traject binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.
Kok Duaal (specialisatiejaar)
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
- gerechten creëren conform de bedrijfsformule
- meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
- keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
- constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
- voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast
IETS VOOR JOU?
- Je hebt de smaak te pakken van gezonde en lekkere maaltijden.
- Je wordt aangetrokken tot de dynamiek in de keuken en/of bediening in de zaal.
- Je droomt van een eigen zaak in de horecasector.
- Je kan zelfstandig en in een team werken.
- Je leert koude en warme bereidingen efficiënt en hygiënisch voorbereiden.
- Je leert ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden.
- Je leert klantvriendelijk werken.
Voor meer informatie over de inhoud en de lessentabel: neem contact op met de school.
ONZE TROEVEN
- Een goed uitgeruste infrastructuur
- Een combinatie van algemene vorming en beroepsgerichte vorming op school
- Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
- Een leertraject op maat
- Leren op de werkvloer
JE TOEKOMST
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding.
- Bereider van visproducten
- Chef kok (knelpuntberoep)
- Chef kok grootkeuken (knelpuntberoep)
- Hulpkok (knelpuntberoep)
- Keukenmedewerker
- Maître d'hôtel (knelpuntberoep)
- Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
- Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
- Uitbater café - brasserie
- Verantwoordelijke grootkeuken