Starten in het eerste middelbaar

  Een grote stap

  Binnenkort zet je een grote stap. Je bent klaar met de basisschool en gaat naar het eerste middelbaar. Op Provil vinden we het belangrijk dat jij je vanaf de eerste dag thuis voelt op onze school, zodat je op een fijne manier aan deze nieuwe periode kan starten.

  Provil is een warme school waar een fijne sfeer heerst. We hebben een brede eerste graad. Bij ons kan je dus alle kanten op. Wat we belangrijk vinden is onderwijs dat de link legt naar het dagelijkse leven. Wanneer je iets leert, willen we het graag concreet maken. Tenslotte moet je met je opgedane kennis ook aan de slag kunnen buiten de schoolmuren.

  Ben je nieuwsgierig naar wat we te bieden hebben? Lees dan zeker verder op deze pagina.
   

   

  Rondleiding en inschrijven

  Op 5 februari organiseert Stad Lommel een infoavond over het secundair onderwijs. Wil je meevolgen en het studieaanbod leren kennen? Registreer je dan even: klik hier

  Ben je zeker dat je naar Provil komt? Fijn! Online inschrijven kan vanaf 1 maart. Je registreert je dan via onze website en ontvangt de nodige informatie om je inschrijving te finaliseren.

  Win je eerst graag nog wat extra informatie in? Maak gerust een afspraak voor een persoonlijk gesprek of kom naar onze rondleidingen op 5 maart (klik hier om in te schrijven) of de opendeurdag op 2 juni.

  Studieaanbod 1ste jaar

  Waarom zou je kiezen voor Provil?

  Provil wil de overgang van basisonderwijs naar middelbaar onderwijs voor jou zo vlot mogelijk laten verlopen. We bieden je daarom een warme en vertrouwde omgeving met de nodige (leer)ondersteuning en hebben oog voor voldoende ontspanning. Bovendien vinden we het belangrijk dat wat je hier zal leren ook gemakkelijk zal kunnen toepassen buiten de schoolcontext. We geven je daarom praktijkvoorbeelden en laten je graag zien waarom het precies belangrijk is dat je iets leert.

  Bij het leerproces zetten we vanaf de start sterk in op leren, leven en beleven. We bieden een brede eerste graad met een kwaliteitsvolle basisvorming en een aanvullende keuze op maat. Binnen Provil is er een ruim studieaanbod. We begeleiden je graag bij het vinden van de optie die best aansluit bij je individuele talenten en interesses.

  Bekijk het studieaanbod voor het 1ste jaar: Klik hier

  Welke keuze kan je maken?

  Heb je al een uitgesproken interesse in één van onze opleidingen, raadpleeg dan zeker onze studiekeuzewijzer. Zo kan je ons aanbod voor de komende jaren raadplegen.
  Let op: afhankelijk van de instroom in het 1ste jaar in de nieuwe richtingen is het mogelijk dat het studieaanbod nog wordt uitgebreid.

  Naar de studiekeuzewijzer:
  Klik hier

  Virtuele tour

  Neem een kijkje in onze school via een virtueel bezoek op maat van de eerste graad. We nemen je mee naar de belangrijkste locaties op onze campus.

  Voor een virtueel bezoek: klik hier

   

  Onze visie op onderwijs

  Elke school benadert onderwijs op haar eigen manier. Ook Provil heeft een eigen missie en visies op onderwijs. Wil je meer weten?

  Naar missie en visies

  Praktisch

  Heb je nood aan wat praktische info, zoals de dagindeling of de bereikbaarheid met het openbaar vervoer? Klik dan even door via de onderstaande knop.

  Praktische info