Nieuwe opties in het 1ste jaar

Vanaf 1 september '24 kunnen leerlingen in het eerste jaar kiezen voor een paar nieuwe opties. Provil zal in theoretisch denken zowel kunst & creatie als economie & organisatie aanbieden. In praktisch denken kunnen de leerlingen zowel kiezen voor kunst & creatie als maatschappij & voeding. Deze opties worden aangeboden naast de reeds bestaande MIX- en MAX-trajecten. 

Kunst & creatie is ideaal voor leerlingen die houden van tekenen, schilderen, knutselen, boetseren en fotograferen. Zij kunnen creatief bezig zijn en tijdens de les vormgeven aan hun eigen ideeën.

In economie & organisatie ontdekken leerlingen hoe bedrijven werken, ze leren hoe winst gemaakt wordt en mogen dit ook zelf in de praktijk brengen.

Maatschappij & voeding besteedt aandacht aan belangrijke maatschappelijke thema's zoals het gebruik van sociale media, duurzaamheid, communicatie, .... Bovendien steken de leerlingen de handen uit de mouwen in de keuken en komen alles te weten over gezonde voeding.

Het studieaanbod kan je bekijken via de pagina 'Studieaanbod in het eerste jaar'.
Wie interesse heeft in meer algemene informatie over de werking van de school kan terecht op de pagina 'Starten in het eerste middelbaar'.