Voetbal

2de graad (DBSO), 3de graad (DBSO) (DBSO)

IETS VOOR JOU?

  • Je droomt van een loopbaan als profspeler.
  • Je ontwikkelt doorzettingsvermogen.
  • Je voetbalt OP NIVEAU.
  • Je traint in groep.
  • Een gezonde geest in een gezond lichaam is belangrijk voor jou.

Droom je als jeugdige voetballer of keeper van een loopbaan als profspeler?

Je krijgt als jonge, talentvolle voetballer de kans om jouw geliefkoosde sport te combineren met de beroepsopleiding Onderhoudswerker sportinfrastructuur en –materiaal of de vervolgopleiding Sportbegeleider.

In de opleiding Onderhoudswerker sportinfrastructuur en –materiaal leer je sportmateriaal correct opstellen en indien nodig kleine herstellingen uitvoeren aan materiaal en infrastructuur. Ook leer je de belijning van binnen- en buitensportvelden controleren en onderhouden. Je leert verschillende materialen en gereedschappen kennen en gebruiken, technische handleidingen lezen en eenvoudige werkzaamheden met betrekking tot elektriciteit uitvoeren. Je leert zelfs herstellingen doen aan schilderwerk en kleine bouwwerken (voegen, muren, betegeling...).

In de vervolgopleiding Sportbegeleider leer je sportmateriaal klaarzetten, controleren en onderhouden. Je leert zowel individuele sporters als sportteams vriendelijk ontvangen, het sportgebeuren voorbereiden en de klanten begeleiden.

Lessentabel

Vakken

Voetbal

- Project Algemene Vakken

6 u

- Engels

2 u

- Beroepsgerichte Vorming

7 u

- Sportcomponent (3 dagen/week)

max. 23 u

ONZE TROEVEN

  • De trainers zijn: o.a. Frank Machiels, Jochen Janssen, Dominiek Roosen, Guy Claes en Wouter Scheelen
  • Het Provinciaal Domein Dommelhof te Pelt als uitvalsbasis
  • Een combinatie van algemene vorming, Engels en beroepsgerichte vorming op school
  • Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
  • Een leertraject op maat

JE TOEKOMST

Je realiseert je droom en je kan van je hobby je beroep maken.

Als ‘Onderhoudswerker sportinfrastructuur en –materiaal’ kan je bij diverse gemeentelijke sportdiensten, sportfederaties of sportclubs terecht.

Na de opleiding ‘sportbegeleider’ kan je in de sportsector werken. Sportclubs, sportverenigingen en sportdiensten zijn op zoek naar sportbegeleiders om de trainer of lesgever te ondersteunen.

Als je naast het certificaat ‘Onderhoudswerker sportinfrastructuur en –materiaal’ of ‘sportbegeleider’ ook een diploma secundair onderwijs behaalt, kan je verder studeren. Denk er wel aan dat verder studeren niet het eerste doel is van een beroepsopleiding.