Keukenmedewerker / Grootkeuken en Catering / Kok
2de graad (Duaal Leren), 3de graad (Duaal Leren), Specialisatiejaar (Duaal Leren) (Duaal Leren)
Keukenmedewerker Duaal (2de graad)
In de opleiding 'keukenmedewerker duaal' leer je:
- helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken;
- ingrediënten verwerken tot basisbereidingen;
- door het toepassen van basis kooktechnieken;
- verwerkte producten opslaan en
- de keuken schoonmaken
Bedoeling is: een kwaliteitsvolle maaltijd afleveren aan de gast.
Grootkeuken en Catering Duaal (3de graad)
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
- op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten
- voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
- grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier
Kok Duaal (diplomajaar)
Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:
- kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
- gerechten creëren conform de bedrijfsformule
- meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
- keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
- constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
- voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast
Lessentabel
Vakken |
Grootkeuken en Catering |
- Project Algemene Vakken |
6 u |
- Engels |
2 u |
- Beroepsgerichte Vorming |
7 u |
- Werkcomponent (3 dagen/week) |
max. 23 u |
IETS VOOR JOU?
- Je hebt de smaak te pakken van gezonde en lekkere maaltijden.
- Je wordt aangetrokken tot de dynamiek in de keuken.
- Je DROOMT van een eigen zaak in de horecasector.
- Je kan zelfstandig en in een team werken.
- Je leert koude en warme bereidingen efficiënt en hygiënisch voorbereiden.
- Je leert ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden.
ONZE TROEVEN
- Een goed uitgeruste infrastructuur
- Een combinatie van algemene vorming en beroepsgerichte vorming op school
- Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
- Een leertraject op maat
- Leren op de werkvloer
JE TOEKOMST
Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding.
- Bereider van visproducten
- Chef kok ( knelpuntberoep)
- Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)
- Hulpkok ( knelpuntberoep)
- Keukenmedewerker
- Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)
- Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
- Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
- Uitbater café - brasserie
- Verantwoordelijke grootkeuken