Keukenmedewerker / Grootkeuken en Catering / Kok

2de graad (Duaal Leren), 3de graad (Duaal Leren), Specialisatiejaar (Duaal Leren) (Duaal Leren)

Keukenmedewerker Duaal (2de graad)

In de opleiding 'keukenmedewerker duaal' leer je:

  • helpen bij de ontvangst van voedingsmiddelen in de keuken;
  • ingrediënten verwerken tot basisbereidingen;
  • door het toepassen van basis kooktechnieken;
  • verwerkte producten opslaan en
  • de keuken schoonmaken

Bedoeling is: een kwaliteitsvolle maaltijd afleveren aan de gast.

Grootkeuken en Catering Duaal (3de graad)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in functie van warme en koude bereidingen
  • op grote schaal ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden of maaltijdcomponenten 
  • voedingsmiddelen bestellen en ontvangen
  • grootkeukenprocessen opvolgen om maaltijden te verdelen op een technische, efficiënte en hygiënische manier

Kok Duaal (diplomajaar)

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding aan en leert:

  • kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen
  • gerechten creëren conform de bedrijfsformule
  • meedenken over de samenstelling van de kaart en technische fiches opstellen
  • keukenprocessen opvolgen en de organisatie van de keuken regelen
  • constant de kwaliteit van het werk en de gerechten verbeteren
  • voorraden beheren om een goede dienstverlening te garanderen en een kwaliteitsvolle maaltijd af te leveren aan de gast

Lessentabel

Vakken

Grootkeuken en Catering

- Project Algemene Vakken

6 u

- Engels

2 u

- Beroepsgerichte Vorming

7 u

- Werkcomponent (3 dagen/week)

max. 23 u

IETS VOOR JOU?

  • Je hebt de smaak te pakken van gezonde en lekkere maaltijden.
  • Je wordt aangetrokken tot de dynamiek in de keuken.
  • Je DROOMT van een eigen zaak in de horecasector.
  • Je kan zelfstandig en in een team werken.
  • Je leert koude en warme bereidingen efficiënt en hygiënisch voorbereiden.
  • Je leert ingrediënten en voedingsmiddelen verwerken tot gezonde en smaakvolle maaltijden.
     

ONZE TROEVEN

  • Een goed uitgeruste infrastructuur
  • Een combinatie van algemene vorming en beroepsgerichte vorming op school
  • Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
  • Een leertraject op maat
  • Leren op de werkvloer

JE TOEKOMST

Hier een overzicht van beroepen die mogelijk zijn na deze opleiding. 

  • Bereider van visproducten
  • Chef kok ( knelpuntberoep)
  • Chef kok grootkeuken ( knelpuntberoep)
  • Hulpkok ( knelpuntberoep)
  • Keukenmedewerker
  • Maître d'hôtel ( knelpuntberoep)
  • Medewerker in sneldienstrestauratie- fastfood
  • Pizza-, wafel-, pannenkoekenbakker
  • Uitbater café - brasserie
  • Verantwoordelijke grootkeuken