Provil streamt lessen live

Zoals overal mogen de meeste leerlingen van Provil gelukkig weer de lessen bijwonen. De school laat de enkelingen die momenteel in quarantaine moeten blijven echter niet in de steek en installeerde hoogwaardige streamingapparatuur in de lokalen.

Voor een paar leerlingen uit verschillende klassen startte het schooljaar anders dan verwacht. Ze testen negatief op het coronavirus, maar verblijven nog wel in quarantaine. Samen met de leerkrachten werd gezocht naar de best mogelijke oplossing om te voorkomen dat ze achterstand zouden oplopen. Er werd gekozen voor een live-oplossing, zodat ze geen leerstof moeten missen.

In verschillende leslokalen werden camera’s geïnstalleerd die ervoor zorgen dat de leerlingen de lessen van thuis uit kunnen bijwonen. Op deze manier kunnen ze interactief aan de lessen deelnemen en blijven ze betrokken bij het schoolse gebeuren. Mogelijke leerachterstand wordt zo tot een minimum beperkt en het contact met klasgenoten wordt ondersteund.

Tijdens de periode van thuisonderwijs het afgelopen schooljaar hebben de leerkrachten van Provil hard ingezet op kwaliteitsvolle digitalisering van hun lessen. Via smartschool en zoom werden livesessies georganiseerd en verschillende digitale tools werden gebruikt om de vorderingen van de leerlingen in kaart te brengen. De school heeft besloten deze digitalisering niet zomaar los te laten en die in te zetten om zo goed mogelijk in te spelen op de noden van de leerlingen. Deze live-lessen passen dan ook perfect in dat kader.