Provil maakt 140 gezichtsmaskers voor WZC Kapittelhof

Gisteren kon Provil de zorg niet enkel steunen met woorden, maar ook door het leveren van 140 gezichtsmaskers aan WZC Kapittelhof.

Drie dagen geleden kreeg Provil de vraag vanuit “PDM group” om samen gezichtsmaskers te maken voor het Mariaziekenhuis in Pelt. Als STEM-school konden we deze vraag niet weigeren. We gingen onmiddellijk aan de slag. Op bijna hetzelfde moment nam ook de burgemeester van de stad Lommel contact op met Provil voor het maken van gezichtsmaskers voor WZC Kapittelhof. Uiteindelijk heeft PDM Group ongeveer 70 schermen kunnen leveren aan het Mariaziekenhuis en Provil 140 schermen aan Kapittelhof.

We moesten snel op de vraag inspelen. Expertise over het maken van deze schermen konden we halen bij WICO TIO, die al eerder begonnen zijn met het produceren van deze schermen. Hun tekeningen hebben we lichtjes aangepast naar een eigen ontwerp. Via CMK Kunststoffen kregen we een grote partij plexiglas voor het maken van deze maskers. Verder werkten we met A4-schutbladen en elastiek uit de drukkerij van Provil.
 

Indien er vanuit de Welzijnsregio Noord-Limburg nog een vraag komt om meer schermen te produceren, kunnen we, mede dankzij financiële ondersteuning van Van Den Boer Concept/Derdaele +, ook snel op deze vraag ingaan.