Proclamatie

Voor laatstejaars is het einde van het schooljaar een ervaring apart: ze zijn zich zeer bewust van hun laatste stappen in hun secundair leertraject. Na Provil trekken ze ‘gewapend’ met hun diploma ‘de wijde wereld’ in op zoek naar wat de toekomst hun te bieden heeft.

Meestal is dat veel: ze zijn namelijk jong en hebben nog ‘een heel leven voor zich’. De hogeschool, universiteit of arbeidsmarkt wenkt. Ze zullen proberen dag in dag uit meer en meer vorm aan hun bestaan te geven … Wij wensen hun daarbij veel succes, veel zin en ook al het menselijke geluk dat haalbaar is.

Door Covid-19 was het spannend of de proclamatie kon doorgaan maar met kleine aanpassingen was het gelukkig toch mogelijk! De groep werd opgedeeld in vier kleine groepen, drank en versnaperingen zaten voorverpakt in een “goodiebag”, …  

Het afscheid is echter niet definitief: Provilianen zullen altijd onze ex-scholieren blijven. Elk jaar weer mogen wij velen onder hen verwelkomen op onze opendeurdagen dankzij de band die zij blijven voelen. Mooi is dat!

Bekijk hieronder de fotoalbums.