Reeds verschillende jaren stimuleert Provil met de PROWETO-academie leerlingen uit het basisonderwijs om hun talent voor STEM (wetenschap en techniek) te ontdekken. Voor het 3de tot en met het 6de leerjaar is nu LEGO WeDo 2.0. Hierbij gaan de leerlingen aan de slag met een LEGO-bouwset om zo een hele reeks STEM-problemen op te lossen. Onderzoekend en ontwerpend leren is hierbij belangrijk.
Het stadsbestuur van Lommel ondersteunt het initiatief en kocht voor dit project 15 iPads aan. Die zullen gebruikt worden om de inhoud van de 15 projectdozen aan te sturen en de lessen te ondersteunen. De sets zullen na de krokusvakantie via een beurtrolsysteem ter beschikking gesteld worden aan alle Lommels basisscholen. Provil heeft ook een STEM-coach die wekelijks een halve dag in de basisschool gaat ondersteunen. 
Provil is al sinds 2013 bezig met het ondersteunen en promoten van STEM-talent. Wat startte met een ‘techniek mobiel’ is ondertussen uitgegroeid tot een heel leerplatform. Samen met Ontdek Techniektalent worden een verscheidenheid aan projecten voor alle kinderen van de Lommelse kleuter- en basisscholen ondersteund. En sinds 2013 is LEGO Education een onderdeel in deze projecten.

Foto: Jan Buyens