Berichtgeving leerlingen in quarantaine

Naar aanleiding van berichten in de media en de vele vragen die wij hierover ontvangen, willen we via onderstaande informatie duidelijkheid brengen.

Vanwege een positieve Covid-19 test bij een leerkracht van onze school werd in samenspraak met het CLB, de arbeidsgeneesheer, de MSPOC (medical single point of contact) en de schooldirectie beslist dat alle leerlingen die van deze leerkracht les hebben gehad op maandag 18/01 en/of dinsdag 19/01 ingeschat werden als een hoog risico-contact.

Dit betekent dat deze leerlingen 10 dagen in quarantaine moeten blijven en een test ondergaan op de 7de dag. De leerlingen en hun ouders zullen via het schoolplatform Smartschool verder ingelicht worden. De leerlingen zullen uitgenodigd worden om op een vastgelegd tijdstip op school een test te laten uitvoeren.

In totaal zijn momenteel 3 leerkrachten besmet en een 120-tal leerlingen zijn in quarantaine. Ter verduidelijking, dit betekent niet dat deze 120 leerlingen besmet zijn. Het gaat om een preventieve quarantaine waarbij afstandonderwijs wordt voorzien.