Voeding

2de graad (DBSO), 3de graad (DBSO) (DBSO)

IETS VOOR JOU?

  • Je kookt graag
  • Je bent flexibel en gemotiveerd om te werken in een keuken
  • Je werkt graag in een team
  • Je volgt makkelijk instructies op van een kok
  • Je bent niet bang om te werken onder druk

Je krijgt een opleiding in de sector horeca

In de opleiding keukenmedewerker leer je

  • hygiënisch werken volgens de HACCP-normen,
  • de afwas organiseren
  • groenten en fruit reinigen en snijden met correcte snijtechnieken,
  • basis-kooktechnieken
  • ingrediënten verwerken voor basisbereidingen zoals sauzen, soepen, …
  • samenwerken met anderen
  • eenvoudige gerechten bereiden

Lessentabel

Vakken

Voeding

- Project Algemene Vakken

6 u

- Engels

2 u

- Beroepsgerichte Vorming

7 u

- Werkcomponent (3 dagen/week)

max. 23 u

ONZE TROEVEN

  • Goed uitgeruste infrastructuur
  • Lesgevers met ervaring uit het werkveld
  • Ruim netwerk
  • Variabel aanbod van opleidingsplaatsen op arbeidsmarkt
  • Kwaliteitsvolle, individuele begeleiding
  • Traject op maat
  • Kleine klasgroepen

JE TOEKOMST

Na het volgen van de opleiding keukenmedewerker kan je kiezen voor een vervolgopleiding of doorstromen naar de arbeidsmarkt (mits voldaan aan leerplicht).

WAAR WERK JE?

Je kan aan de slag in de horeca, restaurants, brasserie, bistro’s, snackbars, wegrestaurants, eetzaken, traiteurs, … grootkeukens van zorginstellingen zoals ziekenhuizen, woonzorgcentra, opvangcentra, …